Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мижав интерес и викове „Стига сте лъгали“ по време на срещата-разговор на ПП в Пловдив

Политика

Мижав интерес и викове „Стига сте лъгали“ по време на срещата-разговор на ПП в Пловдив

Мижав интерес и викове Стига сте лъгали по време на срещата-разговор на ПП в Пловдив - Tribune.bg

По думите на Асен Василев единствените честни избори са се провели, когато Бойко Рашков е бил министър

Не очаквам на следващите избори да можем да взаимодействаме с ГЕРБ, освен ако там не стане изключително драматична промяна, която реално да позволи да се случат реформите в страната. Подкрепата е изчерпана, заяви в Пловдив съпредседателят на ПП Асен Василев. Той, Кирил Петков и Николай Денков проведоха открит разговор с Никола Минчев и поддръжници на партията в Римския стадион в града. Събитието не се радва на особен интерес, показват кадрите, които се виждат по време на живото излъчване на страницата на ПП. 

„В момента, в който реформите трябваше да станат истински, ГЕРБ отказаха да подпишат споразумение, че нещо такова ще се случи, камо ли да подкрепят такова нещо“, подчерта съпредседателят на ПП.

„Става въпрос за това да има честни конкурси навсякъде, съдът да работи и хората да му вярват, прокуратурата, Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), МВР и службите да не се използват като бухалки, да имаме честни избори, каквито имахме само по времето, когато Бойко Рашков беше министър“, коментира Василев.

„Целият шум, който се вдига, се вдига, за да забравят хората какво се случваше. Да кажат: „хубаво, построихте къща, но прозорецът е крив“. Но преди това бяхме на палатка на гола поляна“, обясни ситуацията Василев. 

„Всички глупости, които в следващите два месеца ще ни обясняват за снимане на куче с пачки: хубаво, снимано куче с пачки, видяхме снимки и на Бойко с пачки. Може би трябваше да има и куче“, добави той.

„Това, което побърква ДПС и ГЕРБ, е, че парите са записани в бюджета, не зависят от това дали си послушен, или не. Приети са в бюджета, всеки кмет ги получава по право, както е с пенсиите, а не по нечие благоволение“, каза още Асен Василев.

„Истината е, че армията толкова пари не е виждала от Байтошово време. Трябва да си имаме нашата войска, да е подготвена, да имаме системите, да имаме радарите, да имаме доктрината как да се отбраняваме, защото и това нямаме в момента. Започваме от 1970 г. с камиони, които не работят. В последните 15 години там не е инвестирано. За една-две години няма как да се навакса, това се случва за десетилетия, но отнякъде трябва да започнем“, каза още съпредседателят на ПП.

Докато Василев говореше, от публиката започнаха да се чуват викове: „Стига сте лъгали, Кокорчо“, пишпе БЛИЦ.

„О, ти си си забравил расото. С друг костюм си. Всякакви такива идват“, възкликна съпредседателят на ПП. „Третият мост на Дунав вече е договорен с европейско финансиране. Четвъртият за Силистра се договаря“, добави той.

„Пари има, ако не се краде“, обобщи Василев и определи финансовото състояние на България като добро.

Кирил Петков припомни някои от най-големите скандали, които са белязали правителствата, в които е участвала ПП. Той се опита да оправдае скандалните твърдения, че докато беше премиер правителството му е получавало „пици с кристали“ в Министерски съвет, докато заседава до късно.

„Вечер си тръгвахме късно и единственото, което ядяхме, бяха тези пици. Защото работехме до 1 часа през нощта“, оправда се Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети